torsdag den 5. februar 2015

"Vis mig din tro"

Hvilke begreber ses i programmet "Vis mig din tro":

- Bønnen: hvordan en bøn foregår, hvad skal gøres før bønnen (vaskes), hvordan udføres bønnen og hvornår den udføres (f.eks. morgenbøn kl.3 om morgenen). Mekka: man skal bede mod Mekka.

- Fasten: bliver nævnt kort.

- Sharia: regler om mad: ikke svinekød, halal-slagtet kød. Regler om påklædning: kvinden skal være tildækket. Regler om kønnene: adskillelse mellem kvinder og mænd. Giver ikke hånd til mændene.

Deltagere have forestilling om meget traditionsrigt hjem, men var i virkeligheden mere moderne - især børneværelset og at livretten og dansk/svensk traditionel mad stadig blev lavet, f.eks. "svenske kødboller".

Modernister eller sekularister. Tilpasser sig. F.eks. var kønsrollerne byttet mere eller mindre om. Manden laver mad og kvinden tjener pengene.

Musikken: arabisk musik - høre ikke vestlig musik. Fordi det kan give forvrænget forestillinger, om hvad man vil og ikke vil, og dermed nyder man ikke det, som man har, men stræber i stedet efter noget andet og måske bedre.

Gud: alle har den samme gud.

Konversion til islam i senmoderne samfund: både hende selv og manden er konvertitter. En blandning af subjektivisering (fokus på en selv) og ontologisering (at finde en mening i tilværelsen. Som hun siger, ønskede hun at finde ud af, hvor hun kom fra og fandt at islam havde svaret på det hele).
Ingen kommentarer:

Send en kommentar