torsdag den 5. februar 2015

5. feb 2015

Vi har i dag, 5. feb 2015, set en dokumentarudsendelse, om troende en troende muslim ved navn Michelle, der inviterer to kristne og en buddisk ind i sit hjem. Her oplever de hendes hverdag som muslim. Michelle siger, at hun konverterede til Islam efter en periode, hvor hun funderede over livet og hvad der ville ske efterfølgende. Hun konverterede altså ontopologisk.

Vi hører ikke noget om Islams formative periode, men derimod er der meget fokus på Gud, som den eneste af trosartiklerne.
I forhold til de 5 søjler bliver bønnen og fasten, som bliver nævnt. Bønnen er som den eneste af disse to aktivt til stede. De andre tilstedeværende gør opmærksom på, at det virker underligt, at der skal bedes mod Mekka og at man går klædt på den rigtige måde. Dette bliver forklaret gennem konceptet, at tro og gerninger er lige vigtige i Islam --> det er ikke nok at man tror, det skal vises gennem ens handlinger såsom rigtig beklædning og bedetidspunkter. Modsat bliver troen i kristendommen ikke nødvendigvis vist gennem handlinger grundet arvesynde-myten. Det er derved nok, at meningen bag en handling er god.

Dige/Buur/Tborg


Ingen kommentarer:

Send en kommentar